2020年3月29日 星期日

Honderdduizenden Chinese mondmaskers teruggeroepen uit Nederlandse ziekenhuizen

人呃你, 你呃人, 不應該...........賣不合格口罩會害死人............

 


大家都要睇清楚新出產的口罩, 信得過公司才好買..............


https://nos.nl

Een groot deel van de mondmaskers die de Nederlandse overheid uit China heeft geïmporteerd, is ondeugdelijk. Omdat de maskers al waren verdeeld over ziekenhuizen, heeft het ministerie van Volksgezondheid een terugroepactie gehouden.

Het gaat om bijna de helft van een partij van 1,3 miljoen zogeheten FFP2 maskers, 600.000 stuks. Zorgverleners gebruiken die bij de behandeling van ernstig zieke patiënten met een covid-infectie. Ondeugdelijke maskers brengen artsen en verpleegkundigen in gevaar.

De maskers zijn door afgekeurd, omdat ze niet aan de veiligheidseisen voldoen. Ze passen niet goed om het gezicht of hebben membranen die niet goed functioneren, de hele fijne filters die virusdeeltjes moeten tegenhouden.

"De mondkapjes die niet voldoen zijn teruggehaald", aldus het ministerie van Volksgezondheid tegenover de NOS. Het ministerie kan niet met zekerheid zeggen of geen enkele arts zo'n mondkapje heeft gedragen.

星島日報

隨著中國境內疫情緩和,當局陸續恢復對外輸出醫療物資。荷蘭日前向中國購買130萬個口罩,惟拆封並分發醫院後,發現當中有60萬個口罩出現品質問題。荷蘭緊急召回已分發的問題口罩,並承諾全部130萬個口罩將廢棄不用。

本月21日,荷蘭向中國訂製的130萬個口罩,連同質量檢驗合格證寄送到境。由於荷蘭當地口罩短缺問題嚴重,當局收到口罩後隨即分發到當地醫院。然而,不久後當地衛生局收到警報,指該批口罩並不合乎質量標準。

據指,該批口罩標明符合「KN95」等級,惟大部出現兩種問題,包括設計不良,口罩無法貼合面部、以及過濾功能有問題。當地傳媒引述知情人士透露,出問題的口罩品質相當差勁,不但沒達到「FFP2」(歐盟認證規格,可過濾95%顆粒物)標準,連安全性較低的「FFP1」未達標,充其量只是FFP0.8。

荷蘭官方承認錯誤,表示會汲取教訓,以後會將購得的口罩進行覆檢,以保障前線醫護人員安全,並承諾會立刻召回已分發出去的問題口罩,然後將整批130萬個口罩廢棄不用。

沒有留言: